Egyéb információk

Hogy lesz 3D hatású egy falnyomtatás?

Csak olyan nyomat lesz 3D-s hatású, amelynek a képét úgy készítették el. Ilyen típusú képeket lehet vásárolni vagy a meglévő adatbázisunkból is lehet válogatni. Ez egy olyan különleges nyomtatási eljárás, amelyet ez a gép alkalmazni tud.

Saját fotó nyomtatása is lehetséges?

Persze, ha megvan a kép megfelelő minősége és felbontása.

Mekkora legyen a kép felbontása?

Ez a nyomat méretétől függ.

Pl.: 1-2 m2-es nyomathoz legalább 6-8 megapixeles kép szükséges.

Milyen anyagokra lehet nyomtatni?

Pl…. fa, fém, üveg, kerámia, fal, vászon anyagokra. Kül térre és bel térre is egyaránt.

Milyen tintával nyomtatnak? Van szaga a nyomtatásnak?

A tinta vízbázisú, ezért semmiféle mérgező anyagot nem tartalmaz. Vagyis az alapanyagok szagtalanok és nincsen egészségkárosító hatásuk. Miután megszáradt a festék, a víz nem oldja, tehát vízálló is. Ezt egy erős Uv lámpa azonnal fixálja.

Mennyi a nyomat élettartalma beltéri és kültéri nyomtatás esetén?

Bel téren a nyomat 8-10 éven keresztül is megőrzi a színvilágát, akkor, ha a nyomtatott területet nem éri napfény. Esetleg a tisztaság végett lehet érdemes átfesteni. Olyan helyen, ahol fokozott szennyeződésnek van kitéve, például egy gyermekszobában vagy egy étteremben. ott érdemes lefújni lakkal és ezután elegendő letisztítani egy vizes ruhával.

A kültéri nyomat élettartalma rövidebb, mivel a folyamatosan napsütés éri. Így körülbelül 6 év után veszti el a színvilágát. Ezen segíthet az UV elleni lakk védelme, viszont előreláthatóan 7-9 év után a napsütéses oldalt le kell festeni az alapszínre és újra kell nyomtatni.

Mi a nyomtatási sebesség?

Maga a nyomtató összeszerelése, miután kiérkeztünk a helyszínre kb. 30 percet vesz igénybe.

A nyomtatás időtartalma a kép telítettségétől és méretétől  függ.

Milyen méretű képet használjunk?

Az egyik az, hogy milyen távolságról látják majd a falszakaszt, a másik pedig, hogy milyen a kép telítettsége.

Ha teljes telítettségű képet szeretnénk nyomtatni, akkor annak a felbontása 1440 vagy 2880 DPI a felbontása, így a nyomtató óránként 4-6 m2-t fog tudni nyomtatni. Ha a kép felbontása csak 720 DPI, akkor pedig óránként akár 20 m2-nyi falfelületet is ki tudunk dekorálni. Ezt az alacsonyabb felbontást rusztikusabb külső falfelületre érdemes használni. Ha pedig olyan céllal szeretnének nyomtattatni, hogy a kép vagy a szöveg messziről is látható legyen, akkor elég a 300 DPI minőségű kép, amelynek időtartama pedig 50-60 m2óránként.

Mennyire fog ez fájni a zsebemnek. ebben az esetben a „zsebednek”?

Kicsit se annyira , mint ahogy gondolnád. Kérlek nézd meg az „Árak” fejlécnél. Kellemesen fogsz csalódni.

Ez egy viszonylag olcsó és nagyon hatékony és sokoldalú technológia. Minél több a felület , vagy a kinyomtatandó feladat , annál olcsóbban tudjuk ezt neked felajánlani.